Recept od Cerovských.

Ingrediencie:

  • 1 ks šalotka
  • 500 g karfiol
  • 200 g šampiňóny
  • 3 strúčiky cesnak
  • podľa chuti biele korenie
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti čerstvý kôpor
  • kvapiek limetky
  • 1 dl biele suché víno
  • kokosový tuk alebo olivový olej
  • 1 liter smotana na varenie

Postup:

Na rozpálenej panvici na tuku opečieme cibuľku. Vždy oslabte intenzitu ohňa keď pridávate cibuľu na tuk, aby nezhorela, no oheň postupne pridávajte aby sa rovnomerne opiekla.

Pridajte víno, karfiol pokrájaný na plátky (lepšie a rýchlejšie sa prehreje ako celé mini trsy) a huby , biele korenie a soľ. Prehrejte (teda ingrediencie by mali mať rovnakú teplotu a mali by byť mierne zmäknuté), zalejte smotanou a nechajte redukovať. Občas premiešajte.

Pridajte nasekaný kôpor. Tesne pred podávaním kvapnite pár kvapiek limetky. Zamiešajte a podávajte na horúcom hlbšom tanieri.