Recept od Rusinu a Sedláka. Potešte deti a ich rodičov, krásnym a pomerne zdravým dezertom.

Pre 4 osoby. Veľmi jednoduché. Čas prípravy: 10 minút


• Kornútik na zmrzlinu veľký 4ks
• Avokádo 2 väčšie dozreté
• Horká čokoláda
• Kakao 1čl
• Mandľové mlieko 200ml
• Javorový sirup 4pl
• Vanilkový lusk 1ks
• Soľ
• Oreo keksy 1 malý obal
• Lentilky 1 malý obal
• Maliny 100g
• Ríbezle 100g
• Marshmallows jeden obal malých
• Cukor 100g
• Maslo 80g


Avokádo rozrežte, vylúpnite dužinu a na hrubo ju nakrájajte na kocky. Vanilkový lusk opatrne rozrežte po dĺžke, roztvorte ho a nožom vyškrabnite vnútro. V širokom kastróle nechajte zovrieť vodu. Čokoládu nalámte a roztopte v kovovej miske nad vriacou vodou. Avokádo aj čooládu vložte do mixéra a pridajte k nim kakao, obsah vanilkového lusku, mandľové mlieko, javorový sirup a štipku soli. Rozmixujte do hladka na rovnorodý krém.


Na panvičke si skaramelizujte cukor, pridajte maslo, soľ a vymiešajte bledohnedý slaný karamel.
Marshmallows opáľte ručným horákom z oboch strán. Oreo kekse mierne podrvte.


Do kornútov plňte krém, na vrch nalejte slaný karamel. Zasypte drvenými keksami, lentilkami a zmesou ovocia. Ozdobte opečenými cukríkmi marshmallows a listami medovky.


TIP* Pokiaľ ste kúpili avokádo, ktoré je nedozreté a tvrdé, položte ho blízko dozretých jabĺk. Pomôžu mu dozrieť rýchlejšie.