Recept od Zuzanity a Dany. Klasický kaťák v modernej fitnes podobe.

Pre 4 osoby. Veľmi jednoduché. Čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 10 minút


• Mlieko 500ml
• Vajcia 2ks
• Hladká múka 250g
• Soľ
• Cukor 1čl
• Kôpor čerstvý 1pl
• Kurací vývar 300ml
• Kari korenie štipka
• Parmezán 50g
• Pór 1ks
• Rukola 120g
• Cherry paradajky na ozdobu
• Olivový olej
• Citrón 1ks
• Sterilizovaná kukurica 120g
• Šampiňóny 120g

Kuracie prsia očistite, osušte, okoreňte a nakrájajte na tenké slížiky. Šampiňóny očistite od nečistôt a nakrájajte na plátky. Kôpor nasekajte na jemno. Pór očistite a nasekajte na jemné prúžky (dlhé maximálne 3cm). Vývar zohrejte. Z mlieka, vajec, múky, nasekaného kôpru vypracujte tekuté cesto na palacinky.


Rozpáľte veľkú panvicu, pridajte do nej 2pl oleja a mäso na ňom sprudka opečte. Osoľte a prehoďte. Pridajte kari korenie, šampiňóny a poriadne spolu orestujte. Pridajte kukuricu, nasekaný pór a podlejte teplým vývarom. Duste 4 minúty, kým sa zo zmesi odvarí väčšia časť vývaru, potom dochuťte soľou a korením.


Na širšej panvici na kvapke oleja pripravte kôprové palacinky.


Z citrónovej šťavy, cukru, soli a 3pl olivového oleja vymiešajte šalátovú zálievku. Do väčšej nádoby vsypte rukolu, zalejte ju zálievkou a zľahka premiešajte.


Na plytký tanier servírujte palacinky naplnené kuracím soté, pridajte rukolový šalát, ktorý posypete parmezánom. Ozdobte cherry paradajkami.


TIP* Pri výrobe cesta vždy múku preosejte cez jemné sito. Predídete hrčkám a cesto bude jemné.