Recept od Dobrovodskej a Bednárikovej.

Ingrediencie:

  • 6ks vajíčok
  • Mlieko
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Cibuľa
  • Bravčová panenka
  • Provensálske korenie
  • Olivový olej
  • Chilli
  • 6 Rohlíky
  • Paradajkový pretlak
  • Lyžica cukru
  • Trošku ocotu
  • Soľ
  • Klinčeky na ozdobu

Postup:

Bravčovú panenku očistíme, osolime  a okoreníme. Zapneme si rúru na 220 stupnov nech sa rozohreje necháme panenku zprudkaopiect na panvici potom zabalime do alobalu a necham v rúre dojst max 15 minut. Prichystáme si praženicu s cibulkou a opecenerohliky s chilli. Predtým ako ich dáme na panvicu ich potrieme olivovým olejom s chilli.

Paradajkový pretlak necháme zovriet s klincekami a bobkovým listom precedime a podavame ako dip k jedlu.