2
Hlasov: 2
Hodnotenie: 2
Vy:

Jeleň s krustou, šošovicové ragú, hruška

Komplexný, mierne náročný recept na jelení chrbát, ktorý poteší každého gurmána.

2
Hlasov: 2
Hodnotenie: 2
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
45 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Jelení chrbát očistite, odblaňte, osušte papierovou utierkou, osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 180°C.

2. krok

Listy oregana a petržlenovej vňate vložte do mixéra spolu s panko strúhankou, osoľte, okoreňte a rozmixujte na sypkú zmes. Z bielka vyšľahajte tuhý sneh a zmiešajte spolu s bylinkovou strúhankou.

3. krok

Na panvici s kovovou rúčkou rozpáľte 3pl oleja a chrbát sprudka opečte z každej strany. Natrite jemnou vrstvou horčice, vrchnú časť obaľte do pripravenej bylinkovej krusty, do panvice pridajte rozmarín, tymián, cesnak a dajte piecť na 8-9 minút. Vytiahnite a nechajte chvíľu odpočinúť pri izbovej teplote. Nakrájajte na plátky.

4. krok

Červenú šošovicu 3x prepláchnite vlažnou vodou. Cibuľu, mrkvu a zeler očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle roztopte 50g masla, orestujte cibuľu do sklovita, pridajte mrkvu, zeler, šošovicu postupne pridávajte hubový vývar. Uvarte do konzistencie ragú a stavu "al dente". Dochuťte soľou a korením.

5. krok

Hrušku očistite a nakrájajte na plátky. V malom kastróle skaramelizujte kryštáľový cukor, vlejte hruškovicu, pridajte hrušky, zapáľte a flambujte. Odvarte alkohol a tekutinu, poprášte škoricou.

6. krok

V kastróle po hruškách zohrejte 200ml vody, pridajte nasekané brusnice a zvarte o 1/3. Odstavte z ohňa a za stáleho miešania zahustite zvyšným studeným maslom, pokrájaným na kocky. Dochuťte čerstvo mletým korením.

7. krok

Na plytký tanier servírujte šošovicové ragú, na vrch uložte nakrájané mäso, krustou hore. Dookola poukladajte karamelizovanú hrušku, polejte brusnicovou omáčkou a ozdobte čerstvou bylinkou.

Komentáre