0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Arancini s hovädzím ragú

Recept od Rusinu a Sedláka. Máte v chladničke zvyšok rizota a v mrazničke odložený kus hovädzieho? Využite ich naraz v tomto jednoduchom recepte.

Arancini s hovädzím ragú
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Pokiaľ nemáte prebytočné rizoto, uvarte 120g ryže arborio v nesolenom vývare do mäkka. Potrvá to približne 12 minút. Ryžu miešajte, aby ste z nej uvoľnili škrob, presne, ako keď varíte krémové rizoto talianskeho typu.

2. krok

Zeleninu očistite, cibuľu nasekajte na jemno, mrkvu a zeler na malé kocky. Parmezán nastrúhajte na jemno, mozzarelu rozkrájajte na menšie kúsky. Bylinky oberte zo stopiek a nasekajte na jemno. Pripravte si fritézu, alebo dajte v strednom kastróle zovrieť väčšie množstvo oleja.

3. krok

V hrnci na oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak, mleté mäso, nakrájanú zeleninu a drvené paradajky. Zamiešame, aby boli všetky časti pod hladinou a dusíme na miernom ohni do mäkka. (pokiaľ je zmes príliš hustá, môžete na úvod priliať trocha vody, alebo vývaru).

4. krok

Vychladnutú ryžu zmiešajte s nastrúhaným parmezánom a jedným vajíčkom, mierne okoreňte. Namočte si ruky do studenej vody a zo zmesi ryže tvarujte guľky o veľkosti golfovej loptičky. Do stredu urobte prstom dieru, vložte kúsok mozzarely a zabaľte.

5. krok

Následne všetky arancini obaľte vo vyšľahanom vajíčku a v panko strúhanke po celom obvode a dajte vyprážať do horúceho oleja. Vytiahnuť ich môžete, keď budú mať farbu, ako pomaranče.

6. krok

Na záver dochuťte ragú a zamiešajte doň čerstvé, nasekané bylinky.

7. krok

Do hlbších tanierov servírujte ragú, na vrch uložte arancini a ozdobte pár hoblinami parmezánu.

Náš tip

Dajte panko strúhanku na väčší plytký tanier, alebo do plytkej misky. Keď prenesiete jednotlivé guličky z vajíčka sem, stačí pohrkať tanierom a obalia sa v strúhanke samé.

Komentáre