Avokádový puding s domácim musli

Moderný dezert, použiteľný aj ako raňajky, či olovrant.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Rúru vyhrejte na 165°C, plech vysteľte papierom na pečenie. V mise dôkladne zmiešajte ovsené vločky, med, arašidové maslo, hrozienka a lieskovce. Zmes rovnomerne rozprestrite na plech a pečte 10-15 minút.

2. krok

Avokáda prekrojte, vyberte kôstku a polievkovou lyžicou vydlabte dužinu. Vložte ju do mixéra, pridajte ďatle, vanilkový extrakt, uzavrite a začnite mixovať. Malým cícerkom prilievajte mandľové mlieko až kým dosiahnete požadovanú krémovú konzistenciu. Dochuťte medom, alebo ďatľovým sirupom.

3. krok

Po upečení musli nechajte vychladnúť a polámte na menšie kusy. Čokoládu nasekajte nožom na hrubšie hobliny.

4. krok

Do misiek servírujte puding, ten zasypte domácim musli. Vrch bohato ozdobte sekanou čokoládou a čerstvým lesným ovocím.

Náš tip

Dezert môžte ozdobiť aj čerstvými bylinkami. Skvelo sa bude hodiť napríklad medovka.

Komentáre