Avokádový puding s domácim musli
Moderný dezert, použiteľný aj ako raňajky, či olovrant.

- 4 ks avokádo
Avokádo8 receptov
- 500 ml mandľové mlieko
Mandľové mlieko3 recepty
- 120 g sušené ďatle
Sušené ďatle4 recepty
- 5 ml vanilkový extrakt
Vanilkový extrakt2 recepty
- 400 g lesné ovocie
Lesné ovocie6 receptov
- 100 g horká čokoláda
Horká čokoláda5 receptov
- 100 g ovsenné vločky
Ovsenné vločky2 recepty
- 30 g arašidové maslo
Arašidové maslo3 recepty
- 20 g sušené hrozienka
Sušené hrozienka3 recepty
- 30 g lieskové orechy
Lieskové orechy4 recepty
- 30 g med
Med22 receptov
Postup prípravy receptu
Rúru vyhrejte na 165°C, plech vysteľte papierom na pečenie. V mise dôkladne zmiešajte ovsené vločky, med, arašidové maslo, hrozienka a lieskovce. Zmes rovnomerne rozprestrite na plech a pečte 10-15 minút.
Avokáda prekrojte, vyberte kôstku a polievkovou lyžicou vydlabte dužinu. Vložte ju do mixéra, pridajte ďatle, vanilkový extrakt, uzavrite a začnite mixovať. Malým cícerkom prilievajte mandľové mlieko až kým dosiahnete požadovanú krémovú konzistenciu. Dochuťte medom, alebo ďatľovým sirupom.
Po upečení musli nechajte vychladnúť a polámte na menšie kusy. Čokoládu nasekajte nožom na hrubšie hobliny.
Do misiek servírujte puding, ten zasypte domácim musli. Vrch bohato ozdobte sekanou čokoládou a čerstvým lesným ovocím.
Náš tip
Dezert môžte ozdobiť aj čerstvými bylinkami. Skvelo sa bude hodiť napríklad medovka.