Avokádový puding s domácim musli
Moderný dezert, použiteľný aj ako raňajky, či olovrant.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Rúru vyhrejte na 165°C, plech vysteľte papierom na pečenie. V mise dôkladne zmiešajte ovsené vločky, med, arašidové maslo, hrozienka a lieskovce. Zmes rovnomerne rozprestrite na plech a pečte 10-15 minút.
  2. Avokáda prekrojte, vyberte kôstku a polievkovou lyžicou vydlabte dužinu. Vložte ju do mixéra, pridajte ďatle, vanilkový extrakt, uzavrite a začnite mixovať. Malým cícerkom prilievajte mandľové mlieko až kým dosiahnete požadovanú krémovú konzistenciu. Dochuťte medom, alebo ďatľovým sirupom.
  3. Po upečení musli nechajte vychladnúť a polámte na menšie kusy. Čokoládu nasekajte nožom na hrubšie hobliny.
  4. Do misiek servírujte puding, ten zasypte domácim musli. Vrch bohato ozdobte sekanou čokoládou a čerstvým lesným ovocím.
Poznámky k receptu

Dezert môžte ozdobiť aj čerstvými bylinkami. Skvelo sa bude hodiť napríklad medovka.