0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Batatová polievka s tuniakovou fašírkou

Recept na skvelú sýtu polievku od Rusinu a Sedláka. Ak patríte k ľuďom, ktorí majú radi krémové polievky, určite si ju doma vyskúšajte.

Batatova polievka s tuniakovymi fasirkami
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Batáty ošúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu očistite a nasekajte na jemno. Cesnak olúpte a pretlačte. Jablko zbavte šupky, jadierok a nakrájajte na kocky. Zázvor očistite a nastrúhajte na jemno. Chilli nasekajte a pridajte k nemu približne 1 pl čerstvo vytlačenej limetkovej šťavy. Pažítku a koriander nasekajte spolu na jemno.

2. krok

Do vyššieho kastrólu pridajte 1pl masla, trochu oleja a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte k nej pretlačený cesnak, nakrájané batáty a zamiešajte. Po chvíli, keď sa zmes spolu prehreje, pridajte zázvor, chilli s limetkovou šťavou a jablká. Premiešajte, podlejte vývarom, osoľte, okoreňte a duste do mäkka. Potrvá to približne 7 minút.

3. krok

Medzi tým z konzervy tuniaka, múky, vajca a nasekaných byliniek vymiešajte vláčne cesto. Namočte si ruky do studenej vody a z tuniakovej zmesi tvarujte malé, rovnomerné fašírky. Tie opečte z každej strany na panvici s rozpáleným olejom. Preneste na papierovú utierku, aby z nich vysala prebytočný tuk.

4. krok

Vráťte sa k polievke. Vlejte do nej smotanu a nechajte raz prevrieť. Stiahnite z ohňa, pridajte maslo, rozmixujte do hladka, dochuťte soľou a korením.

5. krok

Servírujte do tanierov, alebo polievkových misiek, s tuniakovými fašírkami. Ozdobte lístkami čerstvého koriandru, prípadne pár kvapkami chilli oleja.

Náš tip

Pokiaľ chcete dosiahnuť dokonalú štruktúru krémovej polievky, odporúčam ju po rozmixovaní precediť cez jemné sitko. Rozdiel vás určite príjemne prekvapí.

Ak nepoznáte batát, trochu vám ho predstavím. Hovorí sa mu taktiež sladký zemiak a takisto, ako u nás známe grule, krumple, či švábka, pochádza zo strednej Ameriky. Je rovnako škrobovitý a rastie v zemi, obsahuje však oveľa viac vitamínov a vlákniny, preto sa jeho používaniu v kuchyni nebráňte, práve naopak.

Komentáre