Batátová s feniklovým jogurtom
Veľmi jednoduchá príprava, známe suroviny, prekvapivo osviežujúca chuť. Sýta a príjemná polievka, ktorú môžete použiť aj ako ľahší obed, či večeru.

- 300 g batáty
Batáty12 receptov
- 120 g mrkva
Mrkva41 receptov
- 1 ks zelené jablko
Zelené jablko1 recept
- 800 ml zeleninový vývar
Zeleninový vývar20 receptov
- 1 ks chilli
Chilli45 receptov
- 180 ml grécky jogurt
Grécky jogurt2 recepty
- 10 g feniklové semiačka
Feniklové semiačka2 recepty
- 50 g medovka
Medovka1 recept
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
- 1 ks bobkový list
Bobkový list20 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- biele korenie
Biele korenie19 receptov
- 30 ml limetková šťava
Limetková šťava10 receptov
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistite, z chilli a jablka vyberte jadierka. Zeleninu a jablko nakrájajte na rovnomerné časti, cibuľu nasekajte na jemno. Listy medovky nasekajte na rôznorodé časti a prúžky.
Vo vyššom kastróle roztopte maslo a pridajte lyžicu olivového oleja. Na nej orestujte cibuľu do sklovita a následne pridajte batáty, mrkvu, chilli a bobkový list. Zalejte vývarom, priveďte k varu a pod pokrievkou varte pokým bude mrkva mäkká.
Zohrejte panvicu a bez oleja na nej za stáleho miešania opražte feniklové semiačka. Vložte ich do mažiara a zomeľte. Zmiešajte ich s gréckym jogurtom, dochuťte soľou a kvapkou limetkovej šťavy. Ak nemáte mažiar, môžete jogurt so semiačkami zmiešať spolu v mixéri.
Vyberte bobkový list, pridajte jablká ešte raz prevarte a následne polievku rozmixujte do hladka. Ochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou.
Do hlbokých tanierov, či misiek servírujte polievku, na vrch pridajte feniklový jogurt, pokvapkajte olivovým olejom a posypte lístkami medovky.