0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Batátová s feniklovým jogurtom

Veľmi jednoduchá príprava, známe suroviny, prekvapivo osviežujúca chuť. Sýta a príjemná polievka, ktorú môžete použiť aj ako ľahší obed, či večeru.

Batátová s feniklovým jogurtom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

64 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zeleninu očistite, z chilli a jablka vyberte jadierka. Zeleninu a jablko nakrájajte na rovnomerné časti, cibuľu nasekajte na jemno. Listy medovky nasekajte na rôznorodé časti a prúžky.

2. krok

Vo vyššom kastróle roztopte maslo a pridajte lyžicu olivového oleja. Na nej orestujte cibuľu do sklovita a následne pridajte batáty, mrkvu, chilli a bobkový list. Zalejte vývarom, priveďte k varu a pod pokrievkou varte pokým bude mrkva mäkká.

3. krok

Zohrejte panvicu a bez oleja na nej za stáleho miešania opražte feniklové semiačka. Vložte ich do mažiara a zomeľte. Zmiešajte ich s gréckym jogurtom, dochuťte soľou a kvapkou limetkovej šťavy. Ak nemáte mažiar, môžete jogurt so semiačkami zmiešať spolu v mixéri.

4. krok

Vyberte bobkový list, pridajte jablká ešte raz prevarte a následne polievku rozmixujte do hladka. Ochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou.

5. krok

Do hlbokých tanierov, či misiek servírujte polievku, na vrch pridajte feniklový jogurt, pokvapkajte olivovým olejom a posypte lístkami medovky.

Komentáre