5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Beef ragú, špargľa, hríby, kapary

Pozmenená verzia klasického stroganovu. Ak patríte medzi fanúšikov tohoto ruského jedla, určite si ju vyskúšajte.

5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Hovädzie mäso očistite odblaňte, pokrájajte na tenké slížiky, osoľte a okoreňte. Špargľu očistite, osušte, odrežte spodné, tvrdé časti a nakrájajte na kúsky veľké cca 1-2cm. V menšom kastróle nechajte zovrieť osolenú vodu, pridajte do nej 2pl octu a špargľu 4 minúty varte. Následne sceďte a nechajte odpariť. Cibuľu nasekajte na jemno. Vývar zohrejte.

2. krok

Na väčšej panvici zohrejte 3 pl oleja a mäso sprudka opečte do hneda. Odložte ho do misky a na výpeku orestujte cibuľu. Pridajte kapary, špargľu, hríby a mäso. Restujte spolu 2 minúty, zalejte vývarom a duste spolu do mäkka. Na záver vlejte smotanu a nechajte na krátko prevrieť. Dochuťte soľou, korením, prípadne pár kvapkami octu.

3. krok

Vo väčšom kastróle dajte zovrieť poriadne osolenú vodu. Z polohrubej múky, 1čl soli, vajca a dostatku vlažnej vody vymiešajte vláčne cesto. Cez haluškár hádžte kusy cesta do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sceďte ich, pridajte k nim maslo a zľahka premiešajte.

4. krok

Do hlbokého taniera servírujte halušky a na vrch naberte ragú.

Komentáre