Beef ragú, špargľa, hríby, kapary
Pozmenená verzia klasického stroganovu. Ak patríte medzi fanúšikov tohoto ruského jedla, určite si ju vyskúšajte.

- 600 g falošná hovädzia sviečková
Falošná hovädzia sviečková3 recepty
- 150 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 30 g kapary
Kapary4 recepty
- 30 g zmes sušených húb
Zmes sušených húb2 recepty
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olej
Olej84 receptov
- 200 g zelená špargľa
Zelená špargľa2 recepty
- ocot
Ocot7 receptov
- 250 g polohrubá múka
Polohrubá múka14 receptov
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
- vlažná voda
Vlažná voda5 receptov
- 300 ml hovädzí vývar
Hovädzí vývar8 receptov
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso očistite odblaňte, pokrájajte na tenké slížiky, osoľte a okoreňte. Špargľu očistite, osušte, odrežte spodné, tvrdé časti a nakrájajte na kúsky veľké cca 1-2cm. V menšom kastróle nechajte zovrieť osolenú vodu, pridajte do nej 2pl octu a špargľu 4 minúty varte. Následne sceďte a nechajte odpariť. Cibuľu nasekajte na jemno. Vývar zohrejte.
Na väčšej panvici zohrejte 3 pl oleja a mäso sprudka opečte do hneda. Odložte ho do misky a na výpeku orestujte cibuľu. Pridajte kapary, špargľu, hríby a mäso. Restujte spolu 2 minúty, zalejte vývarom a duste spolu do mäkka. Na záver vlejte smotanu a nechajte na krátko prevrieť. Dochuťte soľou, korením, prípadne pár kvapkami octu.
Vo väčšom kastróle dajte zovrieť poriadne osolenú vodu. Z polohrubej múky, 1čl soli, vajca a dostatku vlažnej vody vymiešajte vláčne cesto. Cez haluškár hádžte kusy cesta do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sceďte ich, pridajte k nim maslo a zľahka premiešajte.
Do hlbokého taniera servírujte halušky a na vrch naberte ragú.