Beef ragú, špargľa, hríby, kapary
Pozmenená verzia klasického stroganovu. Ak patríte medzi fanúšikov tohoto ruského jedla, určite si ju vyskúšajte.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Hovädzie mäso očistite odblaňte, pokrájajte na tenké slížiky, osoľte a okoreňte. Špargľu očistite, osušte, odrežte spodné, tvrdé časti a nakrájajte na kúsky veľké cca 1-2cm. V menšom kastróle nechajte zovrieť osolenú vodu, pridajte do nej 2pl octu a špargľu 4 minúty varte. Následne sceďte a nechajte odpariť. Cibuľu nasekajte na jemno. Vývar zohrejte.
  2. Na väčšej panvici zohrejte 3 pl oleja a mäso sprudka opečte do hneda. Odložte ho do misky a na výpeku orestujte cibuľu. Pridajte kapary, špargľu, hríby a mäso. Restujte spolu 2 minúty, zalejte vývarom a duste spolu do mäkka. Na záver vlejte smotanu a nechajte na krátko prevrieť. Dochuťte soľou, korením, prípadne pár kvapkami octu.
  3. Vo väčšom kastróle dajte zovrieť poriadne osolenú vodu. Z polohrubej múky, 1čl soli, vajca a dostatku vlažnej vody vymiešajte vláčne cesto. Cez haluškár hádžte kusy cesta do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sceďte ich, pridajte k nim maslo a zľahka premiešajte.
  4. Do hlbokého taniera servírujte halušky a na vrch naberte ragú.