0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Beef sandwich, lavaš čipsy

Skvelý streetfood – style sandwich od Rusinu a Sedláka. Výborný pre grilovačku na terase, či záhrade.

Beef sandwich, lavaš čipsy
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Flank steak narežte na 4 menšie steaky a okoreňte. Rúru predhrejte na 200°C. Cesnak očistite a pretlačte. Ciabatty rozrežte na polovicu a opečte na grilovacej panvici s olivovým olejom z oboch strán. Chlieb lavaš nakrájajte na štvorce 8x8cm. Cibuľu, reďkvičky a kyslé uhorky nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte spolu s natrhanou žeruchou.

2. krok

Na panvičke s kovovou rúčkou (taká, ktorá môže ísť do rúry) roztopte maslo a steaky na ňom sprudka opečte z oboch strán. Následne vložte do rúry a tú vypnite. Steaky sa počas 5 – 6 minút v práve vypnutej rúre pekne dopečú.

3. krok

V mixéri zmiešate majonézu, jalapeňo papričky a cesnak. Osoľte, okoreňte a rozmixujte. Syr brie rozkrojte na 4 časti a dajte roztopiť na papieri na pečenie do mikrovlnnej rúry (stačí veľmi krátky čas, syr sa má len prehriať, aby bol roztierateľný).

4. krok

Vo fritéze, alebo v kastróle s horúcim slnečnicovým olejom vyprážajte čipsy z chleba lavaš do zlatista. Po upražení odložte na veľký plech vystlaný papierovými utierkami, posoľte.

5. krok

Steak narežte na tenšie prúžky a posoľte.

6. krok

Na spodnú časť ciabatty natrite lyžicu ochutenej majonézy, navrstvite steak, topujte ho šalátom z reďkvičiek a cibule. Na vrch uložte roztopený syr brie a ciabattu zavrite. Podávajte s lavaš čipsami.

Náš tip

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre