Beef sandwich, lavaš čipsy
Skvelý streetfood – style sandwich od Rusinu a Sedláka. Výborný pre grilovačku na terase, či záhrade.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Flank steak narežte na 4 menšie steaky a okoreňte. Rúru predhrejte na 200°C. Cesnak očistite a pretlačte. Ciabatty rozrežte na polovicu a opečte na grilovacej panvici s olivovým olejom z oboch strán. Chlieb lavaš nakrájajte na štvorce 8x8cm. Cibuľu, reďkvičky a kyslé uhorky nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte spolu s natrhanou žeruchou.
  2. Na panvičke s kovovou rúčkou (taká, ktorá môže ísť do rúry) roztopte maslo a steaky na ňom sprudka opečte z oboch strán. Následne vložte do rúry a tú vypnite. Steaky sa počas 5 – 6 minút v práve vypnutej rúre pekne dopečú.
  3. V mixéri zmiešate majonézu, jalapeňo papričky a cesnak. Osoľte, okoreňte a rozmixujte. Syr brie rozkrojte na 4 časti a dajte roztopiť na papieri na pečenie do mikrovlnnej rúry (stačí veľmi krátky čas, syr sa má len prehriať, aby bol roztierateľný).
  4. Vo fritéze, alebo v kastróle s horúcim slnečnicovým olejom vyprážajte čipsy z chleba lavaš do zlatista. Po upražení odložte na veľký plech vystlaný papierovými utierkami, posoľte.
  5. Steak narežte na tenšie prúžky a posoľte.
  6. Na spodnú časť ciabatty natrite lyžicu ochutenej majonézy, navrstvite steak, topujte ho šalátom z reďkvičiek a cibule. Na vrch uložte roztopený syr brie a ciabattu zavrite. Podávajte s lavaš čipsami.
Poznámky k receptu

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: