Bigoli s bazalkovým pestom, grilovaný kozí syr

Svieži vegetariánsky recept, ktorý sa skvelo hodí aj na obed do práce.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Bigoli uvarte podľa návodu na obale vo veľkom kastróle s väčším množstvom poriadne osolenej vriacej vody a 2pl oliv oleja (spravidla 9 minút). Cestoviny sceďte, časť vody si nechajte bokom a bigoli bohato pokropte olivovým olejom.

2. krok

Niekoľko listov bazalky odložte na ozdobu. Zvyšok na hrubo nasekajte spolu s očisteným strúčikom cesnaku. Vložte do mixéra, prisypte parmezán, zľahka osoľte, okoreňte, zalejte 3-4pl olivového oleja a rozmixujte na hladkú pastu. Primiešajte píniové oriešky a zamiešajte do cestovín. Pokiaľ sa vám zdajú suché, zrieďte vodou z varenia.

3. krok

Figy umyte, odrežte vrch a nakrájajte na štvrtinky. Kozí syr pokvapkajte olejom a ugrilujte na grilovacej panvici z oboch strán 2-3 minúty, následne ho rozkrájajte na štvrtinky.

4. krok

Do hlbokého taniera servírujte bigoli, na vrch uložte syr, figy a ozdobte lístkami bazalky.

Komentáre