Bigoli s bazalkovým pestom, grilovaný kozí syr
Svieži vegetariánsky recept, ktorý sa skvelo hodí aj na obed do práce.

- 400 g bigoli
Bigoli1 recept
- 60 g bazalka
Bazalka16 receptov
- 50 g parmezán
Parmezán31 receptov
- 30 g píniové oriešky
Píniové oriešky4 recepty
- 1 ks cesnak strúčik
Cesnak strúčik5 receptov
- 4 ks figy
Figy2 recepty
- 2 ks kozí syr
Kozí syr5 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
Postup prípravy receptu
Bigoli uvarte podľa návodu na obale vo veľkom kastróle s väčším množstvom poriadne osolenej vriacej vody a 2pl oliv oleja (spravidla 9 minút). Cestoviny sceďte, časť vody si nechajte bokom a bigoli bohato pokropte olivovým olejom.
Niekoľko listov bazalky odložte na ozdobu. Zvyšok na hrubo nasekajte spolu s očisteným strúčikom cesnaku. Vložte do mixéra, prisypte parmezán, zľahka osoľte, okoreňte, zalejte 3-4pl olivového oleja a rozmixujte na hladkú pastu. Primiešajte píniové oriešky a zamiešajte do cestovín. Pokiaľ sa vám zdajú suché, zrieďte vodou z varenia.
Figy umyte, odrežte vrch a nakrájajte na štvrtinky. Kozí syr pokvapkajte olejom a ugrilujte na grilovacej panvici z oboch strán 2-3 minúty, následne ho rozkrájajte na štvrtinky.
Do hlbokého taniera servírujte bigoli, na vrch uložte syr, figy a ozdobte lístkami bazalky.