Bigoli s bazalkovým pestom, grilovaný kozí syr
Svieži vegetariánsky recept, ktorý sa skvelo hodí aj na obed do práce.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Bigoli uvarte podľa návodu na obale vo veľkom kastróle s väčším množstvom poriadne osolenej vriacej vody a 2pl oliv oleja (spravidla 9 minút). Cestoviny sceďte, časť vody si nechajte bokom a bigoli bohato pokropte olivovým olejom.
  2. Niekoľko listov bazalky odložte na ozdobu. Zvyšok na hrubo nasekajte spolu s očisteným strúčikom cesnaku. Vložte do mixéra, prisypte parmezán, zľahka osoľte, okoreňte, zalejte 3-4pl olivového oleja a rozmixujte na hladkú pastu. Primiešajte píniové oriešky a zamiešajte do cestovín. Pokiaľ sa vám zdajú suché, zrieďte vodou z varenia.
  3. Figy umyte, odrežte vrch a nakrájajte na štvrtinky. Kozí syr pokvapkajte olejom a ugrilujte na grilovacej panvici z oboch strán 2-3 minúty, následne ho rozkrájajte na štvrtinky.
  4. Do hlbokého taniera servírujte bigoli, na vrch uložte syr, figy a ozdobte lístkami bazalky.