0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Bravčová kotleta s hruškou, rokfort

Rýchly obed s výraznými prvkami s malým množstvom potrebných ingrediencií.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kotlety z oboch strán osoľte, okoreňte a zasypte sušeným cesnakom. Rozohrejte grilovaciu panvicu, pridajte do nej 1pl oleja a kotlety sprudka opečte. Opekajte 3 minúty z oboch strán. Následne nechajte 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote.

2. krok

Hrušky umyte, osušte, vykrojte jadierka a nakrájajte na približne rovnomerné kúsky. Do panvice vylejte hruškovicu, zvýšte plameň na maximum, pridajte hrušky a oaptrne zapáľte (flambujte). Nechajte alkohol vyhorieť, panvicou krúžte nech sa hrušky varia rovnomerne.

3. krok

V panvici po kotletách zohrejte vývar a nastrúhajte doň syr roquefort. Na miernom ohni zredukujte na omáčku hustoty redšieho syrupu, dochuťte korením.

4. krok

Na plytký tanier vylejte omáčku, pridajte kotletu a hrušky. Ozdobte čerstvou bylinkou.

Komentáre