Bravčová kotleta s hruškou, rokfort
Rýchly obed s výraznými prvkami s malým množstvom potrebných ingrediencií.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kotlety z oboch strán osoľte, okoreňte a zasypte sušeným cesnakom. Rozohrejte grilovaciu panvicu, pridajte do nej 1pl oleja a kotlety sprudka opečte. Opekajte 3 minúty z oboch strán. Následne nechajte 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote.
  2. Hrušky umyte, osušte, vykrojte jadierka a nakrájajte na približne rovnomerné kúsky. Do panvice vylejte hruškovicu, zvýšte plameň na maximum, pridajte hrušky a oaptrne zapáľte (flambujte). Nechajte alkohol vyhorieť, panvicou krúžte nech sa hrušky varia rovnomerne.
  3. V panvici po kotletách zohrejte vývar a nastrúhajte doň syr roquefort. Na miernom ohni zredukujte na omáčku hustoty redšieho syrupu, dochuťte korením.
  4. Na plytký tanier vylejte omáčku, pridajte kotletu a hrušky. Ozdobte čerstvou bylinkou.