Bravčová kotleta s ragú s chorizo
Skvelý, sýty recept na mexickú nôtu.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kotlety z oboch strán osoľte, okoreňte a zasypte sušeným cesnakom. Rozohrejte veľkú panvicu, pridajte do nej 1pl oleja a kotlety sprudka opečte. Opekajte 3 minúty z oboch strán. Následne nechajte 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote. Chorizo nakrájajte na malé kocky.
  2. Cibule, cesnak, chilli a kápie očistite a nasekajte na jemno. V panvici po mäse zohrejte 3pl oleja a obyčajnú cibuľu orestujte do sklovita. Pridajte chorizo, chilli, cesnak a zamiešajte. Restujte spolu 2-3 minúty, následne pridajte fazule a podlejte 150ml vlažnej vody. Varte 4-5 minút, dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou.
  3. Z červenej cibule, kápie a 2pl olivového oleja zamiešajte v miske šalát. Dochuťte čerstvo mletým korením a pár kvapkami limetkovej šťavy.
  4. Na plytký tanier servírujte fazuľové ragú, na vrch uložte kotlety a topujte šalátom z kápie a cibule.