0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Bravčová panenka, batátové pyré, slivková omáčka

Ľahký recept na jesenné dni.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, očistite, nakrájajte na tenšie plátky, osoľte a okoreňte. Na panvici rozohrejte 1 pl oleja a mäso opekajte z oboch strán. Po upečení nechajte mäso odpočinút minimálne 5 minút.

2. krok

Batáty očistite, nakrájajte na malé kocky a uvarte v malom množstve osolenej vody do mäkka. Sceďte, vložte do mixéra, zalejte smotanou, pridajte maslo a rozmixujte na jemné pyré. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

3. krok

Chilli umyte a nasekajte na jemno. V malom kastróle zohrejte lekvár. pridajte chilli, zalejte 100ml vody a povarte 5 minút. Zľahka dochuťte soľou. Na panvici restujte slaninu bez tuku do chrumkava.

4. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, naň uložte mäso a pokvapkajte olejom. Ozdobte čerstvými bylinkami a slaninovým čipsom.

Komentáre