Bravčová panenka, batátové pyré, slivková omáčka
Ľahký recept na jesenné dni.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Mäso odblaňte, očistite, nakrájajte na tenšie plátky, osoľte a okoreňte. Na panvici rozohrejte 1 pl oleja a mäso opekajte z oboch strán. Po upečení nechajte mäso odpočinút minimálne 5 minút.
  2. Batáty očistite, nakrájajte na malé kocky a uvarte v malom množstve osolenej vody do mäkka. Sceďte, vložte do mixéra, zalejte smotanou, pridajte maslo a rozmixujte na jemné pyré. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Chilli umyte a nasekajte na jemno. V malom kastróle zohrejte lekvár. pridajte chilli, zalejte 100ml vody a povarte 5 minút. Zľahka dochuťte soľou. Na panvici restujte slaninu bez tuku do chrumkava.
  4. Na plytký tanier servírujte pyré, naň uložte mäso a pokvapkajte olejom. Ozdobte čerstvými bylinkami a slaninovým čipsom.