- 800 g bravčová panenka
Bravčová panenka15 receptov
- 300 g zmes lesných húb
Zmes lesných húb1 recept
- 250 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- olej
Olej84 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 500 g tarhoňa
Tarhoňa1 recept
Postup prípravy receptu
Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl olivového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Panvicu vložte do rúry, pečte na 7 - 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.
Cibuľu a hríby očistite a nasekajte na jemno. V panvici po mäse zohrejte 3pl oleja a cibuľu orestujte. Pridajte hríby, smotanu a varte 5 minút za stáleho miešania.
Vo väčšom kastróle zohrejte 5pl oleja a tarhoňu na ňom opražte. Zalejte vriacou vodou, osoľte a okoreňte. Priveďte k varu, stiahnite z ohňa, prikryte a nechajte 5 minút odpočívať.
Na plytký tanier servírujte porciu tarhone, vedľa uložte nakrájané mäso a polejte omáčkou.