3.33
Hlasov: 6
Hodnotenie: 3.33
Vy:

Bravčová panenka na hubovéj omáčke s tarhoňou

Recept od Derďákovcov.

Bravčová panenka na hubovéj omáčke s tarhoňou
3.33
Hlasov: 6
Hodnotenie: 3.33
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl olivového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Panvicu vložte do rúry, pečte na 7 - 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.

2. krok

Cibuľu a hríby očistite a nasekajte na jemno. V panvici po mäse zohrejte 3pl oleja a cibuľu orestujte. Pridajte hríby, smotanu a varte 5 minút za stáleho miešania.

3. krok

Vo väčšom kastróle zohrejte 5pl oleja a tarhoňu na ňom opražte. Zalejte vriacou vodou, osoľte a okoreňte. Priveďte k varu, stiahnite z ohňa, prikryte a nechajte 5 minút odpočívať.

4. krok

Na plytký tanier servírujte porciu tarhone, vedľa uložte nakrájané mäso a polejte omáčkou.

Náš tip

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre