Bravčová panenka na hubovéj omáčke s tarhoňou
Recept od Derďákovcov.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl olivového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Panvicu vložte do rúry, pečte na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.
  2. Cibuľu a hríby očistite a nasekajte na jemno. V panvici po mäse zohrejte 3pl oleja a cibuľu orestujte. Pridajte hríby, smotanu a varte 5 minút za stáleho miešania.
  3. Vo väčšom kastróle zohrejte 5pl oleja a tarhoňu na ňom opražte. Zalejte vriacou vodou, osoľte a okoreňte. Priveďte k varu, stiahnite z ohňa, prikryte a nechajte 5 minút odpočívať.
  4. Na plytký tanier servírujte porciu tarhone, vedľa uložte nakrájané mäso a polejte omáčkou.
Poznámky k receptu

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: