Bravčová panenka s ananásovým pyré

Chutný osviežujúci recept kombinuje panenku a exotický ananás.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl olivového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Do panvice pridajte pár vetvičiek rozmarínu, roztlačené strúčiky cesnaku a vložte do rúry dopiecť na 7 - 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.

2. krok

Ananás očistite a nakrájajte na kocky. V strednom kastróle ho uvarte pod pokrievkou s malým množstvom vody (120ml) do mäkka. Uvarený ananás vložte do mixéra aj s tekutinou, pridajte štipku soli, mletej škorice a rozmixujte spolu s maslom a smotanou.

3. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, na vrch uložte kus hotového mäsa. Ozdobte čerstvým chilli, vetvičkou tymiánu a čerstvo mletým farebným korením.

Komentáre