0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Bravčová panenka v bylinkovej kruste, restovaná červená šošovica so stopkovým zelerom, restovaná hliva ustricová

Recept od Strapka a Michnu, ktorý veľmi pekne poukazuje na to, ako sa dá v kuchyni úspešne experimentovať so známymi surovinami.

Bravčová panenka v bylinkovej kruste, restovaná červená šošovica so stopkovým zelerom, restovaná hliva ustricová
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso očistite, odblaňte, osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 180°C, spolu s rúrou predhrejte aj nádobu na pečenie, ktorú vyložíte papierom na pečenie. Šalotku očistite a nasekajte na jemno. Červenú šošovicu 3 až 4 krát poriadne prepláchnite studenou vodou. Zeler opláchnite, odstráňte vrch, spodok a nasekajte na tenké plátky (približne 1mm). Hlivu natrhajte rukami na pásiky. Bylinky umyte a osušte. Biele pečivo nakrájajte na kocky.

2. krok

Pripravte si krustu. Do mixéra vložte bylinky, nakrájané biele pečivo, osoľte, okoreňte, pridajte 1čl olivového oleja a rozmixujte. Vysypte na kus fólie.

3. krok

Na panvici roztopte trochu masla a mäso na nej sprudka opečte z každej strany. Po 3 – 4 minútach opekania ho vyberte, potrite jemnou vrstvou dijónskej horčice a vyvaľkajte v kruste. Takto obalené ho preneste na predhriatu nádobu s papierom na pečenie a dopečte v rúre 6 – 7 minút.

4. krok

Na širšej panvici roztopte maslo s lyžicou olivového oleja a orestujte na nej nasekanú šalotku. Pridajte prepláchnutú šošovicu a nasekaný zeler. Za stáleho miešania takto varte asi 5 minút. Zjemnite maslom, dochuťte soľou a korením.

5. krok

Panvicu bez oleja rozohrejte a vložte do nej natrhanú hlivu tak, aby na jej povrchu bolo vidno znaky spálenia. Následne pridajte zvyšok masla, premiešajte a dochuťte soľou a korením.

6. krok

Mäso po upečení nechajte minimálne 5 minút oddychovať pri izbovej teplote. Následne ho nakrájajte na porcie.

7. krok

Na plytký tanier servírujte restovanú šošovicu, na vrch poukladajte upečené mäso a dookola pridajte restovanú hlivu ustricovú.

Náš tip

Pri surovinách, ako sú šošovica, krúpy a podobné, sa občas do obalu pritrafí aj malý kamienok. Pri prípravách zvýšte opatrnosť, kamienok môže zapríčiniť návštevu u zubára.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre