0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Bravčové karé s cícerovým ragú

Recept od Lozinského a Kunu. Máte radi bravčové mäso? Máme pre vás skvelý recept z karé. Chutnú bravčovinu vyváži svieže ragú zo zeleniny a cíceru.

Bravčové karé s cícerovým ragú
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Bravčové karé nakrájajte na 2cm plátky osoľte a okoreňte. Očiste zeleninu. Cibuľu nasekajte na drobno, cuketu na menšie kocky (približne 1x1cm), cesnak pretlačte do misky.

2. krok

Rozpáľte grilovaciu panvicu, cvrknite do nej 1pl olivového oleja a upražte v nej 4 plátky slaniny z oboch strán do chrumkava. Slaninu vyberte na papierový obrúsok a odložte bokom. Obrúsok zo slaninových chipsov vysaje zbytočný tuk.

3. krok

Do tej istej panvice (stále rozpálenej) naukladajte plátky bravčového karé a pridajte polovicu vetvy rozmarínu. Mäso grilujte na oleji a výpeku zo slaniny z oboch strán približne 3 – 5 minút.

4. krok

Medzitým si v druhej panvičke pripravte ragú. Na 1pl olivového oleja orestujte na jemno nasekanú cibuľu, po chvíľke pridajte pretlačený cesnak a zamiešajte. Pridajte nakrájanú cuketu a orestujte. Potom pridajte precedený konzervovaný cícer, prehoďte a pridajte drvené paradajky. Osoľte, okoreňte a pridajte druhu časť rozmarínu. Varte približne 2-3 minúty.

5. krok

Na tanier servírujte cícerové ragú, na jeho vrch potom krásne upečené plátky bravčového karé. Na úplný vrchol položte slaninu, ako čerešničku na tortičke vášho úspešne dokončeného receptu.

6. krok

Podávajte s rukolou, alebo poľným šalátom, ktorý zľahka pokvapkáte olivovým olejom a strúhnete čerstvo mletým čiernym korením.

Náš tip

Voda z konzervovaného cíceru sa volá Aquafaba a nemusíte sa jej spravidla zbavovať. Americký nadšenec pre fyziku a chémiu, Goose Wohlt objavil jej skrytý potenciál. Dá sa ňou substituovať vaječné bielko. Môžete z nej preto napiecť vegánske pusinky, alebo pripraviť vegánsku majonézu.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre