Bravčové karé s cícerovým ragú
Recept od Lozinského a Kunu. Máte radi bravčové mäso? Máme pre vás skvelý recept z karé. Chutnú bravčovinu vyváži svieže ragú zo zeleniny a cíceru.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Bravčové karé nakrájajte na 2cm plátky osoľte a okoreňte. Očiste zeleninu. Cibuľu nasekajte na drobno, cuketu na menšie kocky (približne 1x1cm), cesnak pretlačte do misky.
  2. Rozpáľte grilovaciu panvicu, cvrknite do nej 1pl olivového oleja a upražte v nej 4 plátky slaniny z oboch strán do chrumkava. Slaninu vyberte na papierový obrúsok a odložte bokom. Obrúsok zo slaninových chipsov vysaje zbytočný tuk.
  3. Do tej istej panvice (stále rozpálenej) naukladajte plátky bravčového karé a pridajte polovicu vetvy rozmarínu. Mäso grilujte na oleji a výpeku zo slaniny z oboch strán približne 3 – 5 minút.
  4. Medzitým si v druhej panvičke pripravte ragú. Na 1pl olivového oleja orestujte na jemno nasekanú cibuľu, po chvíľke pridajte pretlačený cesnak a zamiešajte. Pridajte nakrájanú cuketu a orestujte. Potom pridajte precedený konzervovaný cícer, prehoďte a pridajte drvené paradajky. Osoľte, okoreňte a pridajte druhu časť rozmarínu. Varte približne 2-3 minúty.
  5. Na tanier servírujte cícerové ragú, na jeho vrch potom krásne upečené plátky bravčového karé. Na úplný vrchol položte slaninu, ako čerešničku na tortičke vášho úspešne dokončeného receptu.
  6. Podávajte s rukolou, alebo poľným šalátom, ktorý zľahka pokvapkáte olivovým olejom a strúhnete čerstvo mletým čiernym korením.
Poznámky k receptu

Voda z konzervovaného cíceru sa volá Aquafaba a nemusíte sa jej spravidla zbavovať. Americký nadšenec pre fyziku a chémiu, Goose Wohlt objavil jej skrytý potenciál. Dá sa ňou substituovať vaječné bielko. Môžete z nej preto napiecť vegánske pusinky, alebo pripraviť vegánsku majonézu.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: