0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Bravčové karé s jablkovým pyré, blanšovaným ružičkovým kelom

Recept od Rusinu a Sedláka. Krásny, osviežujúci recept z klasických surovín

Bravčové karé s jablkovým pyré, blanšovaným ružičkovým kelom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Bravčové karé odblaňte, očistite, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na kvádre. Do misky nastrúhajte 1čl čerstvo mletého korenia, pridajte 1 dcl oleja, roztlačené 2 strúčiky cesnaku a 2čl soli. V mažiari, alebo mixéri rozomeľte horčičné semienka a tymian. Všetko spolu poriadne zmiešajte na rovnorodú marinádu a potrite ňou mäso. Nechajte marinovať aspoň 20 minút.

2. krok

Predhrejte rúru na 180°C. Na panvičke s kovovou rúčkou (takou, čo môže ísť do rúry) opečte marinované karé z každej strany a presuňte do rúry piecť na 11 – 13 minút.

3. krok

Jablká očistite, ošúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na kocky. Na panvici nechajte spiecť cukor na karamel, pridajte jablká, podlejte vínom, zamiešajte, vyvarte alkohol a duste spolu do mäkka. Na záver pridajte 80g masla a rozmixujte na pyré.

4. krok

Zvyšok masla dajte rozpustiť, pretlačte doň strúčik cesnaku, nechajte 10 minút lúhovať a potom preceďte cez sitko. Odložte bokom do chladničky.

5. krok

Umyte ružičkový kel, oberte z neho vonkajšie lístky a odrežte spodnú stonku, tak aby sa nerozpadol. Nechajte zovrieť vyšší kastról s osolenou vodou, do misy napustite ľadovú vodu. Opatrne vhoďte ružičky do vriacej vody na 45 – 50 sekúnd. Následne ich schlaďte v ľadovej vode. Osušte a opečte na panvici s cesnakovým maslom.

6. krok

Orechy vložte do pevného sáčku, prikryte utierkou a pomocou valčeka na cesto nadrvte.

7. krok

Vyberte mäso z trúby, potrite javorovým sirupom a posypte drvenými orechmi. Na tanier servírujte pyré, na vrch nakrájané mäso a dookola rozmiestnite ružičkový kel. Ozdobte lístkami tymianu.

Komentáre