0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Bravčové kotlety na kukuričnej omáčke, plnený zemiak

Pekný recept od Karasovej a Urbana. Poteší najmä milovníkov bravčoviny.

Bravčové kotlety na kukuričnej omáčke, plnený zemiak
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Bravčové kotlety očistite, osušte utierkou, osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 200°C. Uvarené zemiaky rozkrojte na polovičky a vydlabte lyžicou tak, aby vám ostali šupky v celku, . Slaninu nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cibuľku očistite, nasekajte na jemno.

2. krok

Zo zmesi vydlabaných zemiakov, bryndze, nasekanej slaniny a jarnej cibuľky vypracujte vláčnu zmes a dochuťte soľou a korením. Touto zmesou naplňte zemiaky, položte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte zapiecť do rúry. Bude stačiť 10 minút.

3. krok

Na panvici s kovovou rúčkou rozpáľte časť masla, sprudka na ňom opečte kotlety z oboch strán a na 7 minút vložte do rúry.

4. krok

Na grile, alebo grilovacej panvici ugrilujte kukuričný klas. Ten môžete dopredu nakrájať na kolieska, pôjde to rýchlejšie.

5. krok

V kastróle roztopte zvyšok masla, orestujte na ňom na jemno nasekanú cibuľu do sklovita a pridajte scedenú sterilizovanú kukuricu. Zalejte vývarom a varte na miernom ohni približne 7 minút, kým sa kukurica rozvarí. Stiahnite z ohňa a rozmixujte. Pridajte smotanu, priveďte ešte raz na krátko k varu, dochuťte soľou a korením.

6. krok

Na plytký tanier servírujte zemiak, oprite oň hotovú kotletu, polejte kukuričnou omáčkou a ozdobte kolieskami grilovaného kukuričného klasu.

Náš tip

Omáčku môžete po rozmixovaní pretlačiť cez jemné sitko. Zaručíte tým dokonale jemnú štruktúru, bez zvyškov obalov z kukuričných zŕn, ktoré v omáčke chýbať nebudú. Naopak môžete pridať štipku chilli, alebo mletej kajenskej papriky, ktorá pikantnosťou podtrhne chuť kukurice.

Komentáre