Bravčové kotlety na kukuričnej omáčke, plnený zemiak
Pekný recept od Karasovej a Urbana. Poteší najmä milovníkov bravčoviny.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Bravčové kotlety očistite, osušte utierkou, osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 200°C. Uvarené zemiaky rozkrojte na polovičky a vydlabte lyžicou tak, aby vám ostali šupky v celku, . Slaninu nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cibuľku očistite, nasekajte na jemno.
  2. Zo zmesi vydlabaných zemiakov, bryndze, nasekanej slaniny a jarnej cibuľky vypracujte vláčnu zmes a dochuťte soľou a korením. Touto zmesou naplňte zemiaky, položte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte zapiecť do rúry. Bude stačiť 10 minút.
  3. Na panvici s kovovou rúčkou rozpáľte časť masla, sprudka na ňom opečte kotlety z oboch strán a na 7 minút vložte do rúry.
  4. Na grile, alebo grilovacej panvici ugrilujte kukuričný klas. Ten môžete dopredu nakrájať na kolieska, pôjde to rýchlejšie.
  5. V kastróle roztopte zvyšok masla, orestujte na ňom na jemno nasekanú cibuľu do sklovita a pridajte scedenú sterilizovanú kukuricu. Zalejte vývarom a varte na miernom ohni približne 7 minút, kým sa kukurica rozvarí. Stiahnite z ohňa a rozmixujte. Pridajte smotanu, priveďte ešte raz na krátko k varu, dochuťte soľou a korením.
  6. Na plytký tanier servírujte zemiak, oprite oň hotovú kotletu, polejte kukuričnou omáčkou a ozdobte kolieskami grilovaného kukuričného klasu.
Poznámky k receptu

Omáčku môžete po rozmixovaní pretlačiť cez jemné sitko. Zaručíte tým dokonale jemnú štruktúru, bez zvyškov obalov z kukuričných zŕn, ktoré v omáčke chýbať nebudú. Naopak môžete pridať štipku chilli, alebo mletej kajenskej papriky, ktorá pikantnosťou podtrhne chuť kukurice.