0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Bryndzové guľky v paradajkovej omáčke s petržlenovým pestom

Netradičný recept od Rusinu a Sedláka. Spája Slovensko – talianske techniky a suroviny do príjemného ľahkého obeda.

Bryndzové guľky v paradajkovej omáčke s petržlenovým pestom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Uvarené a očistené zemiaky nastrúhajte. Pažítku a cibuľu nasekajte na jemno, cesnak na tenké plátky. Listy petržlenovej vňate oberte zo stopiek. Listy oregana nasekajte. Dajte zovrieť vyššie kastról s osolenou vodou. Slaninu nakrájajte na malé kocky a na panvici ju orestujte bez pridania tuku do chrumkava. Syr nastrúhajte.

2. krok

Z múky, krupice, vajca, nastrúhaných zemiakov, bryndze, pažítky a restovanej slaniny vymiešajte vláčne cesto. Z neho tvarujte rovnomerné guľky veľkosti ping – pongovej loptičky a hádžte ich do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, povarte ich minútu, vyberte sitkom a nechajte odpariť.

3. krok

V širšom kastróle rozpáľte 1pl olivového oleja a orestujte na ňom cibuľu do sklovita. Pridajte ½ nakrájaného cesnaku, zamiešajte a pridajte paradajky spolu s lyžicou medu. Varte na miernom ohni 2 – 3 minúty, pridajte nasekané oregano a rozmixujte tyčovým mixérom. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Do stojatého mixéra vložte: listy petržlenovej vňate, nastrúhaný syr Vršatec, orechy, zvyšok cesnaku, trochu soli a čierneho korenia. Zapnite mixér a cícerkom prilievajte olivový olej, pokým dosiahnete zelené pesto konzistencie sirupu.

5. krok

Do hlbokého taniera vložte bryndzové gule, zalejte paradajkovou omáčkou a polejte dookola lyžicou pesta.

Náš tip

TIP* Stopky z petržlenu môžete vyvariť v paradajkovej omáčke, pridáte jej ďalšiu vrstvu chuti. Pred mixovaním ich vytiahnite a vyhoďte. Vždy keď vám stopky ostanú, zabaľte ich do navlhčenej papierovej utierky a uschovajte v chladničke (vydržia tak aj niekoľko dní). Zídu sa vám pri varení vývarov.

Komentáre