5
Hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Vy:

Bryndzové rizoto s jahňacou kotletou

V tomto zimne ladenom recepte sa snúbi slovensko-talianska kuchyňa. Rizoto talianskeho typu so surovinami z koliby.

5
Hlasov: 2
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso osoľte, nechajte 5 minút pri izbovej teplote, rúru rozohrejte na 175°C. Kotlety osušte papierovou utierkou. Na panvičke s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte olej a mäso sprudka opečte z každej strany. Do panvičky prihoďte vetvu rozmarínu a vložte dopiecť do rúry na 7-8 minút. Následne mäso vyberte, okreňte a nechajte 5 minút odpočívať.

2. krok

Cibuľu očistite a nasekajte na jemno. Vývar zohrejte. Vo väčšom kastróle s pokrievkou roztopte polovicu masla, 1pl oleja a cibuľu orestujte do sklovita. Pridajte ryžu, za stáleho miešania opekajte 2 minúty. Podlejte vínom, vyvarte alkohol a za stáleho miešania po naberačkách pridávajte vývar, pokým bude ryža uvarená al-dente (cca 8 - 10 minút). Stiahnite z ohňa, vmiešajte zvyšné maslo, bryndzu a na 3 minúty zakryte. Následne premiešajte, dochuťte soľou a korením.

3. krok

Do hlbších tanierov naberajte krémové rizoto, na vrch uložte kotletu a ozdobte čerstvými bylinkami.

Komentáre