Bryndzové rizoto s jahňacou kotletou
V tomto zimne ladenom recepte sa snúbi slovensko-talianska kuchyňa. Rizoto talianskeho typu so surovinami z koliby.

- 600 g jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety5 receptov
- 300 g arborio ryža
Arborio ryža11 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 1000 ml kurací vývar
Kurací vývar9 receptov
- 80 g maslo
Maslo161 receptov
- 100 g bryndza
Bryndza8 receptov
- 20 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- 150 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- olej
Olej84 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- biele korenie
Biele korenie19 receptov
- čerstvé bylinky
čerstvé bylinky6 receptov
Postup prípravy receptu
Mäso osoľte, nechajte 5 minút pri izbovej teplote, rúru rozohrejte na 175°C. Kotlety osušte papierovou utierkou. Na panvičke s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte olej a mäso sprudka opečte z každej strany. Do panvičky prihoďte vetvu rozmarínu a vložte dopiecť do rúry na 7-8 minút. Následne mäso vyberte, okreňte a nechajte 5 minút odpočívať.
Cibuľu očistite a nasekajte na jemno. Vývar zohrejte. Vo väčšom kastróle s pokrievkou roztopte polovicu masla, 1pl oleja a cibuľu orestujte do sklovita. Pridajte ryžu, za stáleho miešania opekajte 2 minúty. Podlejte vínom, vyvarte alkohol a za stáleho miešania po naberačkách pridávajte vývar, pokým bude ryža uvarená al-dente (cca 8 - 10 minút). Stiahnite z ohňa, vmiešajte zvyšné maslo, bryndzu a na 3 minúty zakryte. Následne premiešajte, dochuťte soľou a korením.
Do hlbších tanierov naberajte krémové rizoto, na vrch uložte kotletu a ozdobte čerstvými bylinkami.