Burger s coleslawom
Poriadny domáci burger poteší aj mimo grilovacej sezóny.

- 600 g hovädzí krk
Hovädzí krk2 recepty
- 4 ks burgerové žemle
Burgerové žemle2 recepty
- 100 g cheddar
Cheddar4 recepty
- 1 ks ľadový šalát
ľadový šalát7 receptov
- 50 g kyslé uhorky
Kyslé uhorky5 receptov
- 8 ks anglická slanina
Anglická slanina10 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
- 1 čl worcester omáčka
Worcester omáčka1 recept
- kečup
Kečup1 recept
- 200 g mrkva
Mrkva41 receptov
- 150 g biela kapusta
Biela kapusta1 recept
- 3 pl majonéza
Majonéza8 receptov
- 1 pl citrónová šťava
Citrónová šťava13 receptov
- anglická horčica
Anglická horčica2 recepty
- 20 g maslo
Maslo161 receptov
Postup prípravy receptu
Hovädzí krk nakrájajte na menšie kusy a pomeľte ho v mlynčeku na mäso. Pridajte čierne korenie, vyšľahané vajíčko, 1pl worcester omáčky a zaľahka osoľte. Zmes mieste rukami, ako cesto na chleba 5-7 minút. Pokiaľ máte doma robota na miešanie cesta, kľudne ho použite. Mäso dajte na pár minút zachladiť.
Medzitým očistite mrkvu, rozštvrťte kapustu a obe nastrúhajte na hrubom strúhadle. Z majonézy, soli, čierneho korenia a citrónovej šťavy zamiešajte dresing a zeleninu s ním dôkladne premiešajte.
Šalát umyte a rozdeľte na jednotlivé listy. Uhorky nakrájajte na tenké plátky, slaninu opražte na panvici do chrumkava.
Namočte si ruky do studenej vody a z mäsa formujte štyri rovnomerné fašírky. Na panvici po pražení slaniny na miernom ohni grilujte fašírky 4 minúty z každej strany. V záverečných 2 minútach druhej strany položte na každú fašírku plátok cheddaru. Žemle rozkrojte na polovice a vnútornú časť ohrejte na panvici potretej maslom.
Na spodnú časť žemle natrite tenkú vrstvu horčice, položte mäso so syrom, topujte uhorkami a plátkami slaniny. Položte list šalátu a uzavrite vrchnou časťou žemle.
Podávajte na ľubovoľných tanieroch, či denkách spolu so šalátom coleslaw.