4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:

Burger s coleslawom

Poriadny domáci burger poteší aj mimo grilovacej sezóny.

4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Hovädzí krk nakrájajte na menšie kusy a pomeľte ho v mlynčeku na mäso. Pridajte čierne korenie, vyšľahané vajíčko, 1pl worcester omáčky a zaľahka osoľte. Zmes mieste rukami, ako cesto na chleba 5-7 minút. Pokiaľ máte doma robota na miešanie cesta, kľudne ho použite. Mäso dajte na pár minút zachladiť.

2. krok

Medzitým očistite mrkvu, rozštvrťte kapustu a obe nastrúhajte na hrubom strúhadle. Z majonézy, soli, čierneho korenia a citrónovej šťavy zamiešajte dresing a zeleninu s ním dôkladne premiešajte.

3. krok

Šalát umyte a rozdeľte na jednotlivé listy. Uhorky nakrájajte na tenké plátky, slaninu opražte na panvici do chrumkava.

4. krok

Namočte si ruky do studenej vody a z mäsa formujte štyri rovnomerné fašírky. Na panvici po pražení slaniny na miernom ohni grilujte fašírky 4 minúty z každej strany. V záverečných 2 minútach druhej strany položte na každú fašírku plátok cheddaru. Žemle rozkrojte na polovice a vnútornú časť ohrejte na panvici potretej maslom.

5. krok

Na spodnú časť žemle natrite tenkú vrstvu horčice, položte mäso so syrom, topujte uhorkami a plátkami slaniny. Položte list šalátu a uzavrite vrchnou časťou žemle.

6. krok

Podávajte na ľubovoľných tanieroch, či denkách spolu so šalátom coleslaw.

Komentáre