Burger s coleslawom
Poriadny domáci burger poteší aj mimo grilovacej sezóny.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Hovädzí krk nakrájajte na menšie kusy a pomeľte ho v mlynčeku na mäso. Pridajte čierne korenie, vyšľahané vajíčko, 1pl worcester omáčky a zaľahka osoľte. Zmes mieste rukami, ako cesto na chleba 5-7 minút. Pokiaľ máte doma robota na miešanie cesta, kľudne ho použite. Mäso dajte na pár minút zachladiť.
  2. Medzitým očistite mrkvu, rozštvrťte kapustu a obe nastrúhajte na hrubom strúhadle. Z majonézy, soli, čierneho korenia a citrónovej šťavy zamiešajte dresing a zeleninu s ním dôkladne premiešajte.
  3. Šalát umyte a rozdeľte na jednotlivé listy. Uhorky nakrájajte na tenké plátky, slaninu opražte na panvici do chrumkava.
  4. Namočte si ruky do studenej vody a z mäsa formujte štyri rovnomerné fašírky. Na panvici po pražení slaniny na miernom ohni grilujte fašírky 4 minúty z každej strany. V záverečných 2 minútach druhej strany položte na každú fašírku plátok cheddaru. Žemle rozkrojte na polovice a vnútornú časť ohrejte na panvici potretej maslom.
  5. Na spodnú časť žemle natrite tenkú vrstvu horčice, položte mäso so syrom, topujte uhorkami a plátkami slaniny. Položte list šalátu a uzavrite vrchnou časťou žemle.
  6. Podávajte na ľubovoľných tanieroch, či denkách spolu so šalátom coleslaw.