Gorme Šabzi s Celeste Buckingham

Spolu s Celeste Buckingham sme navarili recept jej maminy. Jedná sa o klasický iránsky pokrm, plný byliniek.

Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
50 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

67 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, očistite a nakrájajte na sústa. Cibuľu nasekajte na jemno. Ryžu prepláchnite a uvarte podľa návodu na obale v mierne osolenej vode, sceďte a vmiešajte maslo. Všetky bylinky umyte, osušte a nasekajte na jemno. Na širokej panvici rozhrejte 1pl oleja a nasekané bylinky za stáleho miešania 3-4 minúty opekajte.

2. krok

Vo väčšom kastróle rozohrejte 3pl oleja a mäso opekajte z každej strany do hneda. Osoľte, mierne okoreňte a vyberte ho do misky. Na zvyšnom tuku orestujte cibuľu. Mäso vráťte späť, pridajte kurkumu, opečené bylinky, limetkovú šťavu a vodu. Priveďte k varu a na miernom ohni varte do mäkka. Na posledných 5 minút varenia pridajte uvarenú fazuľu, dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou.

3. krok

Červenú cibuľu, uhorku a paradajky rozsekajte na jemno a zľahka okoreňte. Šafrán rozmiešajte s trochou vlažnej vody a oleja.

4. krok

Na plytký tanier servírujte ryžu, pokvapkajte ju šafránovou zmesou, vedľa uložte šalát z nasekanej zeleniny a na vrch naberajte Gorme Šabzi.

Komentáre