4.5 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 2
Hodnotenie: 4.5

Gorme Šabzi s Celeste Buckingham

Spolu s Celeste Buckingham sme navarili recept jej maminy. Jedná sa o klasický iránsky pokrm, plný byliniek.

Nízka Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 10 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 50 minút
Dĺžka varenia
Michael Strasser Šéfkuchár

Michael Strasser

43 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, očistite a nakrájajte na sústa. Cibuľu nasekajte na jemno. Ryžu prepláchnite a uvarte podľa návodu na obale v mierne osolenej vode, sceďte a vmiešajte maslo. Všetky bylinky umyte, osušte a nasekajte na jemno. Na širokej panvici rozhrejte 1pl oleja a nasekané bylinky za stáleho miešania 3-4 minúty opekajte.

2. krok

Vo väčšom kastróle rozohrejte 3pl oleja a mäso opekajte z každej strany do hneda. Osoľte, mierne okoreňte a vyberte ho do misky. Na zvyšnom tuku orestujte cibuľu. Mäso vráťte späť, pridajte kurkumu, opečené bylinky, limetkovú šťavu a vodu. Priveďte k varu a na miernom ohni varte do mäkka. Na posledných 5 minút varenia pridajte uvarenú fazuľu, dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou.

3. krok

Červenú cibuľu, uhorku a paradajky rozsekajte na jemno a zľahka okoreňte. Šafrán rozmiešajte s trochou vlažnej vody a oleja.

4. krok

Na plytký tanier servírujte ryžu, pokvapkajte ju šafránovou zmesou, vedľa uložte šalát z nasekanej zeleniny a na vrch naberajte Gorme Šabzi.

Komentáre

Podobné recepty

Fitness jedlo

Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
clock Created with Sketch. Layer 1 30 minútmin