Celeste
Spolu s Celeste Buckingham sme navarili recept jej maminy. Jedná sa o klasický iránsky pokrm, plný byliniek.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
50minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
50minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Mäso odblaňte, očistite a nakrájajte na sústa. Cibuľu nasekajte na jemno. Ryžu prepláchnite a uvarte podľa návodu na obale v mierne osolenej vode, sceďte a vmiešajte maslo. Všetky bylinky umyte, osušte a nasekajte na jemno. Na širokej panvici rozhrejte 1pl oleja a nasekané bylinky za stáleho miešania 3-4 minúty opekajte.
  2. Vo väčšom kastróle rozohrejte 3pl oleja a mäso opekajte z každej strany do hneda. Osoľte, mierne okoreňte a vyberte ho do misky. Na zvyšnom tuku orestujte cibuľu. Mäso vráťte späť, pridajte kurkumu, opečené bylinky, limetkovú šťavu a vodu. Priveďte k varu a na miernom ohni varte do mäkka. Na posledných 5 minút varenia pridajte uvarenú fazuľu, dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou.
  3. Červenú cibuľu, uhorku a paradajky rozsekajte na jemno a zľahka okoreňte. Šafrán rozmiešajte s trochou vlažnej vody a oleja.
  4. Na plytký tanier servírujte ryžu, pokvapkajte ju šafránovou zmesou, vedľa uložte šalát z nasekanej zeleniny a na vrch naberajte Gorme Šabzi.