0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Cesnaková polievka

Chutná, hutná, jednoduchá a skvelá pre zdravie do prvých chladnejších dní roka.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky. Vývar dajte zovrieť. Cesnak očistite a roztlačte.

2. krok

Vo väčšom kastróle roztopte maslo a kocky zemiakov na ňom za stáleho miešania opekajte 3 - 4 minúty. Zalejte vriacim vývarom, pridajte cesnak, bobkový list, okoreňte, osoľte a uvarte do mäkka.

3. krok

Vytiahnite bobkový list, rozmixujte tyčovým mixérom do hladka a prilejte smotanu.

4. krok

Na krátko ešte raz nechajte prevrieť, dochuťte soľou a jemne mletým čiernym korením.

5. krok

Servírujte do polievkových misiek, pokvapkajte cesnakovým olivovým olejom a čiernym korením.

Náš tip

Cesnakový olej si môžete ľahko vyrobiť. Očistite celú hlávku cesnaku, olivový olej zohrejte na 60°C a strúčiky v ňom 10 - 15 minút macerujte. Nesmú sa však variť, musíte dbať na udržanie nízkej teploty. Následne nechajte olej aj s cesnakom vychladnúť a uložte ho do sterilnej sklenej nádoby s vrchnákom. V chladničke vydrží aj niekoľko týždňov.

Komentáre