0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Cézar šalát s kuracím mäsom

Legendárny šalát s kuracím mäsom.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kuracie prsia očistite, odblaňte, rozkrojte motýľovým rezom*, mierne naklepte rukou, osoľte a okoreňte. Na panvici s 1pl olivového oleja ich sprudka opečte 2minúty z každej strany. Nechajte ich 5 minút odpočinúť prikryté alobalom a následne narežte na hrubšie slíže.

2. krok

Šalát očistite, osušte v odstredivke a natrhajte na sústa. Bagetu nakrájajte na kocky, pokvapkajte cesnakovým olejom a dajte na 5 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 230°C, kým vzniknú zlatavé krutóny.

3. krok

Z majonézy, uvareného žĺtka, ančovičiek, 5pl olivového oleja citrónovej šťavy a čerstvo mletého korenia rozmixujte dressing, dochuťte soľou a korením. Slaninu vypražte na panvici do chrumkava.

4. krok

V mise zľahka zmiešajte šalát, hobliny parmezánu a dressing.

5. krok

Do šalátových tanierov, alebo misiek servírujte odresovaný šalát, na vrch uložte slíže kuracieho mäsa, vypraženú slaninu a krutóny.

Náš tip

*motýľový rez sa používa, aby sa z hrubšieho kuracieho prsného svalu vytvorila väčšia plocha s nižším profilom. Na mäso položte z hora dlaň a z boku ho ostrým nožom prerežte, ako bagetu. Neprerežte mäso úplne, vďaka posledným centimetrom budete môcť plát roztvoriť a získate celistvý široký kus. Táto technika sa hodí aj pri výrobe veľkých rezňov.

Komentáre