Cézar šalát s kuracím mäsom
Legendárny šalát s kuracím mäsom.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kuracie prsia očistite, odblaňte, rozkrojte motýľovým rezom*, mierne naklepte rukou, osoľte a okoreňte. Na panvici s 1pl olivového oleja ich sprudka opečte 2minúty z každej strany. Nechajte ich 5 minút odpočinúť prikryté alobalom a následne narežte na hrubšie slíže.
  2. Šalát očistite, osušte v odstredivke a natrhajte na sústa. Bagetu nakrájajte na kocky, pokvapkajte cesnakovým olejom a dajte na 5 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 230°C, kým vzniknú zlatavé krutóny.
  3. Z majonézy, uvareného žĺtka, ančovičiek, 5pl olivového oleja citrónovej šťavy a čerstvo mletého korenia rozmixujte dressing, dochuťte soľou a korením. Slaninu vypražte na panvici do chrumkava.
  4. V mise zľahka zmiešajte šalát, hobliny parmezánu a dressing.
  5. Do šalátových tanierov, alebo misiek servírujte odresovaný šalát, na vrch uložte slíže kuracieho mäsa, vypraženú slaninu a krutóny.
Poznámky k receptu

*motýľový rez sa používa, aby sa z hrubšieho kuracieho prsného svalu vytvorila väčšia plocha s nižším profilom. Na mäso položte z hora dlaň a z boku ho ostrým nožom prerežte, ako bagetu. Neprerežte mäso úplne, vďaka posledným centimetrom budete môcť plát roztvoriť a získate celistvý široký kus. Táto technika sa hodí aj pri výrobe veľkých rezňov.