0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Chobotnica na červenom víne so Sardínskym chlebom

Chobotnica na červenom víne so Sardínskym chlebom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
20 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Chobotnicu udusenú vopred, nakrájajte na menšie kúsky. Všetky druhy zeleniny očistite. Šalotku a cesnak nasekajte na jemno. Stopkový zeler nakrájajte na tenké plátky. Z petržlenovej vňate oddeľte lístky od stopiek a nasekajte na jemno. (stopky nemusíte vyhodiť, vydržia v chladničke prikryté vlhkou utierkou a hodia sa do vývaru).

2. krok

Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte k nemu maslo a orestujte šalotku. Po chvíli pridajte cesnak, premiešajte a poukladajte kúsky chobotnice. Podlejte vínom (150ml), odvarte alkohol a pridajte vývar. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Na druhej panvičke, na troche oleja orestujte zeleninu, pridajte chilli, podlejte zvyškom vína, odvarte alkohol a duste približne 2-3 minúty.

4. krok

Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať a zmiešajte spolu s chobotnicou a jej výpekom.

5. krok

Servírujte do hlbokého taniera, pokvapkané kvalitným olivovým olejom a sardínskym chlebom na strane.

Náš tip

Ako udusiť chobotnicu? Čerstvú chobotnicu umyte. Na hrubo nasekajte 2 biele cibule, pripravte si kastról s pokrievkou, 1 čl bieleho korenia a 200ml bieleho suchého vína. Na olivovom oleji orestujte cibuľu, vložte chobotnicu, osoľte, okoreňte, podlejte vínom a vyvarte alkohol. Následne kastról prikryte a nechajte na miernom ohni dusiť 50 minút až 1 hodinu. V polovici varenia chobotnicu otočte. Nechajte vychladnúť a papierovou utierkou z chobotnice zotrite kožu. Výpek, ktorý vám ostal, môžete scediť a použiť v recepte namiesto vývaru.

Sardínsky chlieb je skvelý a k tejto chobotnici sa hodí najviac. Môžete ho však nahradiť bielou bagetou, zapečenou s cesnakovým maslom. Bude sa tiež skvelo hodiť.

Komentáre