0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Chrumkavá kačica na ázijskom rizote

Kačacie prsia na ázijskú nôtu.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia očistite, odblaňte a jemne narežte kožu. Z 1pl medu a 4pl sójovej omáčky zmiešajte marinádu, ktorou potriete povrch pŕs (najmä kožu). Nechajte takto v chladničke marinovať 2 hodiny. Ryžu uvarte vo väčšom množstve mierne osolenej vody podľ návodu na obale. Cesnak očistite a nasekajte na jemné plátky. Judášovo ucho namočte do vlažnej vody. Ak máte mrazený hrášok, rozmrazte ho vo vlažnej vode. Mrkvu očistite a nakrájajte na tenké prúžky (julienne*).

2. krok

Prsia vyberte z chladničky, aby získali izbovú teplotu. Rúru rozohrejte na 200°C. Do panvice s kovovou rúčkou pridajte 3pl sezamového oleja, prsia kožou dolu a zapnite plameň na 3/4. Po 4 minútach prsia otočte, pridajte badián, škoricu a vložte do rúry dopiecť na 8 minút. Následne vytiahnite a nechajte 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote. Nakrájajte na sústa.

3. krok

Vo woku, alebo širšej panvici rozpáľte 3pl sezamového oleja, rozbite 2 vajcia a zamiešajte tak, aby úplne nevyschli. Pridajte cesnak, ryžu, hrášok, mrkvu a judášovo ucho. Pražte spolu a neustále prehadzujte cca 2-3 minúty. Ochuťte sójovou omáčkou a ryžovým octom.

4. krok

Do hlbokých tanierov servírujte ryžu a na vrch uložte kúsky mäsa.

Náš tip

*Francúzska kuchyňa pomenovala veľa procesov a techník, používaných vo varení. Výnimkou nie sú ani tvary dosahované krájaním, ako napríklad "Julienne" - tenké prúžky (spravidla 2x2x100mm).

Komentáre