0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Chrumkavé kura na teplom mrkvovom šaláte

Recept od Rusinu a Sedláka. Máte radi typické čínske „street-food“ jedlá? S týmto receptom si môžete urobiť street-food doma!

Chrumkavé kura na teplom mrkvovom šaláte
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Predhrejte si trúbu na 175°C. Kuracie prsia očistite, mierne rukou naklepte a rozdeľte na väčšie nugetky. Mrkvu a cuketu nakrájajte na tenké prúžky 1x1mm (julienne). Zázvor očistite a nastrúhajte. Ak používate čerstvé chilli, nasekajte ho na drobno. Cibuľu očistite a nakrájajte na jemno. Vajíčka rozšľahajte s kurkumou a osoľte ich.

2. krok

Kuracie nugetky obaľte vo vajíčkovom kúpeli a v tapiokovej múke. Opražte ich z prudka na panvici s rozpáleným olejom z oboch strán a dajte na 8 minút dopiecť nezakryté do trúby.

3. krok

Pripravte si vyšší hrniec s osolenou vriacou vodou a vhoďte do nej opatrne mrkvu nakrájanú na slížiky. Po 2 – 3 minútach vytiahnite pomocou pavúka, alebo sitka. Do tej istej vriacej vody teraz hoďte cuketu. Tej bude stačiť necelá minúta.

4. krok

Obarenú mrkvu ochuťte sójovou a rybacou omáčkou (pozor, ak ich nepoznáte, dbajte na to, že sú obe veľmi slané), pridajte med, limetkovú šťavu, chilli a zázvor. K cukete pridajte lístky čerstvého koriandru, sezam, trochu limetkovej šťavy a mungo klíčky. Obe zľahka zamiešajte.

5. krok

Na tanier servírujte teplý šalát z mrkvy a cukety, na vrch chrumkavé kura. Dozdobte lístkami čerstvého koriandru, klíčkami a pokiaľ ste fanúšikom ostrejších jedál, nasekanou chilli papričkou.

Náš tip

Pokiaľ sa vám zdá chuť šalátu príliš intenzívna, môžete si k tomuto jedlu uvariť porciu voňavej jazmínovej ryže, ktorá jedlo zmierni a urobí sýtejším.

Komentáre