Cibuľové krúžky
Najľahšie a najchrumkavejšie cibuľové krúžky vášho života!

- 1 kg cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 200 g tempurová múka
Tempurová múka1 recept
- 500 ml pivo svetlé
Pivo svetlé2 recepty
- 40 ml vodka
Vodka1 recept
- 200 ml majonéza
Majonéza8 receptov
- 1 pl horčica
Horčica16 receptov
- 2 pl bbq omáčka
Bbq omáčka1 recept
- 1 pl mletá paprika sladká
Mletá paprika sladká5 receptov
- 2 l olej na vyprážanie
Olej na vyprážanie1 recept
- 1 čl dijónska horčica
Dijónska horčica9 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 1 ks cesnak strúčik
Cesnak strúčik5 receptov
- 40 ml burbón
Burbón1 recept
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistite, odkrojte vrchy, spodky a nakrájajte na 3 krúžky. Rukami ich následne porozoberajte na menšie (jedno-vrstvové) krúžky a odstráňte tenkú blanu. Vložte ich do misy, osoľte a okoreňte.
Zohrejte si olej vo fritéze, pokiaľ nemáte fritézu, použite vyšší kastról a pomocou kuchynského (vpichového) teplomeru zohrejte olej na 190°C.
V mise zmiešajte tempurovú múku, pivo a vodku na cestíčko o niečo hustejšie, ako palacinkové.
Krúžky pinzetou namáčajte do tempury a vyprážejte do zlatova. Následne ich vyťahujte a ukladajte na kuchynskú utierku, čím odstránite prebytočný olej. Zaprášte mletou paprikou.
V miske zmiešajte majonézu, roztlačený strúčik cesnaku, bbq omáčku, obe horčice, burbón a dochuťte podľa potreby soľou a korením.
Náš tip
Vodka v cestíčku sa postará o to, aby ostali krúžky dlhšie chrumkavé.