Cícerový dahl

Jednoduchý indický recept na vegánsku korenistú omáčku s cícerom.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

58 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Ryžu premyte 1x vo vlažnej vode, 2x v ľadovej. V strednom kastróle s pokrievkou priveďte k varu veľké množstvo osolenej vody spolu s celou škoricou, kardamónom a bobkovým listom. Ryžu uvarte na miernom ohni pod pokrievkou - 12 minút a sceďte.

2. krok

Cesnak, zázvor a 100ml oleja vložte do mixéra a rozmixujte na jemnú pastu. Zeleninu očistite a nasekajte na jemno. Vo väčšom kastróle rozohrejte 3pl oleja, orestujte cibuľu, pridajte kurkumu, rascu, mletý koriander, garam masalu, chilli a cesnakovo-zázvorovú pastu. Restujte 2 minúty, pridajte papriku, mrkvu, zalejte 200ml teplej vody a osoľte. Uduste do mäkka a rozmixujte mixérom.

3. krok

Do omáčky pridajte scedený konzervovaný cícer, sójovú smotanu, priveďte k varu a stiahnite z ohňa. Zamiešajte a dochuťte soľou, prípadne chilli.

4. krok

Do misiek servírujte ryžu, na vrch naberajte omáčku a ozdobte čerstvým koriandrom.

Komentáre