Cícerový dahl
Jednoduchý indický recept na vegánsku korenistú omáčku s cícerom.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
20minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
20minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Ryžu premyte 1x vo vlažnej vode, 2x v ľadovej. V strednom kastróle s pokrievkou priveďte k varu veľké množstvo osolenej vody spolu s celou škoricou, kardamónom a bobkovým listom. Ryžu uvarte na miernom ohni pod pokrievkou – 12 minút a sceďte.
  2. Cesnak, zázvor a 100ml oleja vložte do mixéra a rozmixujte na jemnú pastu. Zeleninu očistite a nasekajte na jemno. Vo väčšom kastróle rozohrejte 3pl oleja, orestujte cibuľu, pridajte kurkumu, rascu, mletý koriander, garam masalu, chilli a cesnakovo-zázvorovú pastu. Restujte 2 minúty, pridajte papriku, mrkvu, zalejte 200ml teplej vody a osoľte. Uduste do mäkka a rozmixujte mixérom.
  3. Do omáčky pridajte scedený konzervovaný cícer, sójovú smotanu, priveďte k varu a stiahnite z ohňa. Zamiešajte a dochuťte soľou, prípadne chilli.
  4. Do misiek servírujte ryžu, na vrch naberajte omáčku a ozdobte čerstvým koriandrom.