Čokoládové brownies s čučoriedkami, čučoriedkovou omáčkou a karamelovou trávou
Chutný dezert od Padyšáka a Majáka poteší každého milovníka brownies.
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli (v kovovej miske, nad kastrólom s vriacou vodou), keď bude roztopená, pomaly vmiešajte maslo, tak, aby sa nezrazilo.
  2. Vo vysokej miske zľahka vyšľahajte vajcia, pridajte múku, 150g cukru, mleté orechy a štipku soli. Opatrne vymiešajte na tekuté cesto.
  3. Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a naplníme cestom do 2/3. Vložíme do vyhriatej rúry (160°C) a pečieme 35 minút.
  4. V menšom kastróle roztopíme 150g cukru na karamel, ktorý lyžicou nafŕkame na silikónovú podložku a necháme stuhnúť na trávu. Po stuhnutí poodlamujeme a odložíme na ozdobu.
  5. V rovnakom kastróle roztopte zvyšný cukor, pridajte väčšinu čučoriedok, podlejte 100ml vody a uvarte do mäkka. Rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
  6. Po upečení brownies vyberte z košíčkov, polejte čučoriedkovou omáčkou a ozdobte čerstvými čučoriedkami, karamelovou trávou a lístkami mäty.