Cukrový hrášok s tempehom, arašidová omáčka
Skvelá vegánska bašta s arašidovou omáčkou.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Jasmínovú ryžu uvarte podľa návodu na obale, v mierne osolenej vode. Spravidla 8 – 10 minút v mierne vriacej vode.
  2. Tempeh nakrájajte na malé kocky. Na woku, alebo širšej panvici rozohrejte 3 pl oleja a tempeh opečte. Po minúte pridajte umytý a osušený hrášok a restujte spolu 4 – 5 minút.
  3. Všetky ostatné ingrediencie zo zoznamu vložte do mixéra a rozmixujte do jemna. Vlejte omáčku do panvice, priveďte k varu a zamiešajte.
  4. Do hlbších tanierov servírujte ryžu a na vrch soté s omáčkou.
Poznámky k receptu

Jedlo môžete ozdobiť čerstvou bylinkou. Hodiť sa bude koriander, alebo dokonca medovka.