0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Cviklové rizoto s grilovaným zubáčom v pistáciovej kruste

Recept od Rusinu a Sedláka. Sýty vďaka rizotu, delikátny vďaka rybe a pokiaľ ho naservírujete podľa nášho návodu, bude aj vyzerať, ako z luxusnej reštaurácie.

Cviklové rizoto s grilovaným zubáčom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Stredná
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Umytú a očistenú cviklu položte na alobal, pokvapkajte olejom, posoľte, pridajte rozmarín a zabaľte. Vložte do trúby, vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte hodinu.

2. krok

Polovicu na hrubo nakrájajte, vložte do mixéra, pridajte, lyžičku medu, balsamica, 1dcl vývaru a rozmixujte na pyré. Druhú nakrájajte na malé kocky.

3. krok

Do kastrólu pridajte polievkovú lyžicu masla a roztopte ju na strednom ohni. Pridajte na drobno nakrájanú cibuľu, zamiešajte a pridajte pretlačený cesnak. Následne pridajte ryžu.

4. krok

Zvýšte plameň na maximum, podlejte vínom a miešajte. Za stáleho miešania prilievajte nesolený vývar. Zaberie to približne 12-15 minút, pokým ryža bude uvarená „al-dente“. Do rizota teraz pridajte cviklové pyré aj kocky, 2 lyžice masla a nastrúhaný parmezán. Zamiešajte, dochuťte soľou a korením.

5. krok

Stiahnite z ohňa a prikryte na 5 minút pokrievkou.

6. krok

Filety zubáča nakrájajte, očistite, zľahka osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote na tanieri. Veľmi opatrne potom rybu osušte papierovou utierkou a okoreňte.

7. krok

Na panvičke rozpustite 2 väčšie lyžice masla. Keď sa maslo začne pražiť, pridajte rybu kožou dole, opečte z každej strany. Približne po minúte, prilejte trochu bieleho vína, stiahnite oheň na minimum a panvicu prikryte. Duste 2 minúty.

8. krok

V mixéri rozmixujte pistácie na „štrk“, vysypte ich na alobal a hotové filety v nich veľmi opatrne vyvaľkajte.

9. krok

Servírujte rizoto, na vrch natrhajte kúsky Mozzarella Bufalo, položte filet zubáča a ozdobte čerstvými bylinkami.

Náš tip

Nakloňte panvicu a stekajúcim maslom za pomoci polievkovej lyžice oblievajte filety z hora. Táto technika sa nazýva Basting a vďaka nej opečiete rybu z každej strany, bez toho, aby ste krehké mäso poškodili obracaním.

Rizoto talianskeho typu (krémové) vždy po uvarení prikryte na 5 minút pokrievkou. Hovorí sa, že nikto nevie, čo sa počas tohto času deje, no rizoto po ňom chutí lepšie. Štruktúra jedla sa chladnutím upokojí a chute sa lepšie prepoja.

Komentáre