0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Detvianske morčacie prsia plnené bryndzou

Pekný slovenský recept na nedeľný, rodinný obed od Gašparových.

Detvianske morčacie prsia plnené bryndzou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Morčacie prsia očistite a nakrájajte na hrubšie pláty. Naklepte ich na rezne, osoľte a okoreňte. Sušenú šunku nakrájajte na tenučké pásiky, lahôdkovú cibuľku na jemné prúžky. Cherry paradajky, huby a cesnak očistite a nakrájajte na tenšie kúsky. Lístky tymianu stiahnite zo stopiek a nasekajte na jemno. Špenát umyte a osušte. Rúru predhrejte na 220°C.

2. krok

Z nasekanej šunky, polovice nasekanej cibuľky a bryndze, zamiešajte plnku. Mierne osoľte, okoreňte a naplňte ňou morčacie prsia, ktoré zaistite pomocou špáradiel. Na veľkej panvici, ktorá smie ísť do rúry rozpáľte 1pl oleja a pripravené mäso v nej sprudka opečte za každej strany. Pridajte maslo, víno a vložte do rúry na 6 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte aspoň 3 minúty odpočinúť a krájajte na porcie.

3. krok

Na širšej panvici si rozohrejte 1pl oleja a pridajte do nej paradajky, cesnak, zvyšok jarnej cibuľky, šampiňóny a orestujte. Na záver pridajte tymian, dochuťte soľou, korením, pridajte umytý špenát a niekoľkokrát zľahka prehoďte.

4. krok

Na plytký tanier servírujte teplý zeleninový šalát, na vrch umiestnite plnenú morčaciu kapsu a polejte výpekom z panvice po mäse.

Komentáre