Detvianske morčacie prsia plnené bryndzou
Pekný slovenský recept na nedeľný, rodinný obed od Gašparových.

- 850 g morčacie prsia
Morčacie prsia5 receptov
- 50 g sušená šunka
Sušená šunka1 recept
- jarná cibuľka
Jarná cibuľka16 receptov
- 200 g bryndza
Bryndza8 receptov
- 250 g šampiňóny
šampiňóny21 receptov
- 200 g cherry paradajky
Cherry paradajky9 receptov
- 100 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- 100 g maslo
Maslo161 receptov
- 2 strúčiky cesnak
Cesnak128 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 2 vetvičky tymián
Tymián33 receptov
- 200 g baby špenát
Baby špenát8 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
Postup prípravy receptu
Morčacie prsia očistite a nakrájajte na hrubšie pláty. Naklepte ich na rezne, osoľte a okoreňte. Sušenú šunku nakrájajte na tenučké pásiky, lahôdkovú cibuľku na jemné prúžky. Cherry paradajky, huby a cesnak očistite a nakrájajte na tenšie kúsky. Lístky tymianu stiahnite zo stopiek a nasekajte na jemno. Špenát umyte a osušte. Rúru predhrejte na 220°C.
Z nasekanej šunky, polovice nasekanej cibuľky a bryndze, zamiešajte plnku. Mierne osoľte, okoreňte a naplňte ňou morčacie prsia, ktoré zaistite pomocou špáradiel. Na veľkej panvici, ktorá smie ísť do rúry rozpáľte 1pl oleja a pripravené mäso v nej sprudka opečte za každej strany. Pridajte maslo, víno a vložte do rúry na 6 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte aspoň 3 minúty odpočinúť a krájajte na porcie.
Na širšej panvici si rozohrejte 1pl oleja a pridajte do nej paradajky, cesnak, zvyšok jarnej cibuľky, šampiňóny a orestujte. Na záver pridajte tymian, dochuťte soľou, korením, pridajte umytý špenát a niekoľkokrát zľahka prehoďte.
Na plytký tanier servírujte teplý zeleninový šalát, na vrch umiestnite plnenú morčaciu kapsu a polejte výpekom z panvice po mäse.