Detvianske morčacie prsia plnené bryndzou
Pekný slovenský recept na nedeľný, rodinný obed od Gašparových.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Morčacie prsia očistite a nakrájajte na hrubšie pláty. Naklepte ich na rezne, osoľte a okoreňte. Sušenú šunku nakrájajte na tenučké pásiky, lahôdkovú cibuľku na jemné prúžky. Cherry paradajky, huby a cesnak očistite a nakrájajte na tenšie kúsky. Lístky tymianu stiahnite zo stopiek a nasekajte na jemno. Špenát umyte a osušte. Rúru predhrejte na 220°C.
  2. Z nasekanej šunky, polovice nasekanej cibuľky a bryndze, zamiešajte plnku. Mierne osoľte, okoreňte a naplňte ňou morčacie prsia, ktoré zaistite pomocou špáradiel. Na veľkej panvici, ktorá smie ísť do rúry rozpáľte 1pl oleja a pripravené mäso v nej sprudka opečte za každej strany. Pridajte maslo, víno a vložte do rúry na 6 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte aspoň 3 minúty odpočinúť a krájajte na porcie.
  3. Na širšej panvici si rozohrejte 1pl oleja a pridajte do nej paradajky, cesnak, zvyšok jarnej cibuľky, šampiňóny a orestujte. Na záver pridajte tymian, dochuťte soľou, korením, pridajte umytý špenát a niekoľkokrát zľahka prehoďte.
  4. Na plytký tanier servírujte teplý zeleninový šalát, na vrch umiestnite plnenú morčaciu kapsu a polejte výpekom z panvice po mäse.